Anasayfa Otomobil Bilişim Emlak Alışveriş Arşiv
Otomobil
Bilişim
Emlak
Şehir
Alışveriş
Amerika
Fuar
Sağlık
Lojistik&Taşımacılık
Moda
Eğitim-Kariyer
Mobilya
Sanayi
Evlilik
Türkçe Olimpiyatları
İlçe Gazeteleri
Yerel Yönetimler
Özel Günler
Ramazan
Sofra
Katılım Bankacılığı
Bayram Seyahati
 



Osmanlı mutfağı ‘Hasır’da canlandı

'Sağlığıma artık daha çok önem veriyorum, kebaba doyduk' diyenlere ‘Hasır Osmanlı Mutfağı' sebze yemekleri, zeytinyağlı ve et yemeklerinden oluşan zengin bir menü sunuyor.

Ramazan'la birlikte Başakşehir girişinde açılan Hasır, unutulmaya yüz tutan saray mutfağına ait lezzetleri müşterilerinin beğenisine sunuyor. 250 kişilik kapasiteye sahip Hasır, iş ve toplantı yemekleri için de imkan tanıyor. Hasır Osmanlı Mutfağı ortaklarından Ahmet Tuzlu, son 30 yıldır Türkiye'de kebap kültürünün hazır yemek sektöründe alıp başını gittiğini, gerçek sofra kültürümüze ait yemeklerin unutulmaya yüz tuttuğunu söyledi. Tuzlu, "Kebap lezzetlidir ancak insan sağlığı açısından risklidir. Gerçek sofra kültürümüzde artık eskisi kadar bilinmiyor. Bu konuda insanlara var olan lezzetleri hatırlatma adına böyle bir girişimde bulunduk." dedi. Hasır Osmanlı: 0212 671 90 85

Sayı: 86

Bölüm: Ramazan - Sofra

 
Yorumlar | Yazdir | Arkadasa Gonder

Ramazan  Sofra

  Ramazan'da sabit menü, sabit fiyat, Dayatma değil, zorunluluk
  Erkonyalılar, 4. şubesini Kozyatağı’nda hizmete açtı
  Farklı bir Ramazan Antikköy’de yaşanır
  Pizzada maksimum Türk lezzeti
  Bakırköy’den yayılan lezzet: Çağdaş
  MOPAŞ Bursa’da 75. mağazasını açtı
  Kaburga dolmasının eşsiz lezzeti Maltepe’de Tavacı Mehmet Usta’da
  Testi’nin mutfağında her yöreden lezzet var
  Ovalı Konya Mutfağı’nda lezzette sınır yok!
  Osmanlı saray mutfağı lezzetleri, Hasırlı’da
  Kübban’da iftar yapmak ayrıcalıktır
  Tarihî Ağa Lokantası’ndan özel iftar lezzetleri
  Ohri’de, balık ziyafeti farklıdır
  Görgülü’den sütlü Ramazan pidesi
  Sac tavasız Ramazan olmaz
  Sultanahmet Köftecisi, hedef büyüttü
  Eyüp’ün özel atmosferi Halit Paşa’da yaşanır
  Selma Petek’in çok özel lezzetleri dünyaca tanınıyor
  Pirpirim’de, iftar keyfi bir başkadır
  Sultanahmet manzaralı iftar Muradan’da
  Çağrı, motivasyon akşamlarını başlattı
  TÜRK MUTFAĞINI TURİZMDE YUNANİSTAN KADAR KULLANAMIYORUZ
  Pierre Cardin’i örnek aldı, ismini marka yaptı
  Yemek programlarına Ramazan ayarı
  Pinhan sadece restoran değil yaşam alanı
  Ovalı iftar ve sahur lezzetini E-5'e taşıdı
  İftar sofralarınızı ‘maklube’ ile süsleyin
  Oruçluyken baş ağrınızı geçirmenin 10 yolu
  1992'den beri değişmeyen lezzet
  Ramazan sofrası özeldir; İtina ve emek ister
  Güllüoğlu baklava sektörünün pazarını büyüttü
  5 yıldızlı iftar menüleri 55 ile 165 YTL arasında değişiyor
  Osmanlı’da Ramazan hazırlığı
  Meyve suyunda dünya portakal ve elmayı tercih ediyor biz ise şeftali ve vişneyi
  İftar saatinin vazgeçilmezi hurma, şifa kaynağı
  Ramazan’da müşteriyi memnun eden restoran, karşılığını 11 ay boyunca alır
  Spice Market’te alternatif bir iftar
  İzmirli Özsüt, dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor
  Ramazanda tek kişilik oruç tutup 3 kişilik yemek yenilmemeli
  Multivitamin: Ramazanda vücudunuza destek
  İftar sonrası '5'i bir yerde çayı' ile mideniz rahatlasın


En çok okunanlar

Çağrı Marketler Zinciri Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Kara: Türk üreticisinin ve markasının yanındayız, bunun için mücadele ediyoruz
Külahı hurma pekmezinden sosu keçiboynuzundan hurma dondurması yaptı
Asırlık dede, 100 yıldır oruç tutuyor
Oruç tutanlara uyku önerisi
Ünlülerin pidecisi Ramazan ayına hazır
İftar sofralarında gösterişten kaçının
Esnaf dört gözle Ramazan'ı bekliyor
Çin’den gelen dijital Kur’an-ı Kerim’ler Ramazan’da yok satıyor
Beyazay Okulları, engelli çocukları eğitiyor
İftarı mutlaka öğünlere bölün